Willemsen-de Koning

Wagenpark

Anno 2018 beschikken we over meer dan 1200 voertuigen. We rijden meer dan 80 miljoen kilometer per jaar. Voertuigen hebben we in alle maten en soorten: personenauto’s, busjes en rolstoelbussen. Wist u dat we ook fietsen hebben? We begeleiden soms groepen leerlingen op de fiets namelijk. Niet alle vervoer gaat dus met de auto.

Ons wagenpark is relatief jong, de gemiddelde leeftijd is minder dan vier jaar. Technisch zijn de voertuigen geheel in orde, we onderhouden ze duurzaam in onze eigen werkplaats in Arnhem. We hanteren dan de onderhoudsregels van de fabrikant, maar soms gaan we nog wat verder en hanteren we eigen, nog wat ‘strengere’ veiligheidseisen. Ook meten we nauwgezet de rijstijl en het verbruik, naar voertuig en naar chauffeur dus.

We nemen gestaag afscheid van de dieselmotor als aandrijving. Zo rijdt de helft van ons wagenpark nu al op GroenGas, een milieuvriendelijke brandstof die ook voor de directe omgeving meer aangenaam is: minder lawaai en minder onaangename geur. We beschikken over de grootste vloot kleinschalige GroenGas-voertuigen in Nederland. In 2010 waren we overigens de eerste vervoerder in Nederland die op grote schaal GroenGas voertuigen inzette.

Op dit moment zijn we bezig met de volgende generaties voertuigen. De eerste elektrische voertuigen rijden al rond voor Willemsen-de Koning. We denken dat het vlot zal gaan: ons doel is dat uiterlijk in 2021 minimaal 90% van ons wagenpark op duurzame brandstoffen rijdt, dus GroenGas, Waterstof, 100%-elektrisch of hybride.

Willemsen-de Koning © 2019 | Privacy